22 Mayıs 2013 Çarşamba

BİLİM FUARINDA PROJEM BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI

Geçen ay yapılan bilim fuarında , "ISI FARKI İLE ELEKTRİK ENERJİSİ ELDE EDİLMESİ " konulu projem ile birincilik ödülü aldım . Bu nedenle çok sevinçliyim . 
Projemin amacı şuydu : Kullandığımız kaynakların tükeniyor olması ve dünyadaki enerji ihtiyacının gün geçtikçe artması insanları yeni enerji kaynakları bulmaya yöneltmektedir . Temiz ve yeni bir enerji kaynağı sayesinde fosil yakıtlara bağımlılık azalacak , doğaya zarar vermeden artan enerji ihtiyacı karşılanabilecektir . 
Projemin özeti : Sıcak ve soğuk su yardımıyla bir sıcaklık farkı oluşturarak elektrik üretmek . 
Yöntemin uygulanabilirliğini kanıtlamak için ısıyı ileten bir düzenek hazırladım ve ucuna küçük bir motor ve pervane ekledim . Bir bardağa sıcak su , diğerine buz koydum . Düzeneği bu iki bardağın içine yerleştirdim . Sıcaklık farkı sonucu motor hareket etmeye pervane dönmeye başladı . ( Alttaki videoyu izleyebilirsiniz . ) Ayrıca motor yerine küçük bir lamba kullanıp ışık elde edildiğini de ispatladım .
Bu proje sıcak ve soğuk su bulunan her yerde hiçbir masraf yapmadan ve en önemlisi doğayı kirletmeden uygulanabilir.


Törene Sargun Ali Tont konuşmacı olarak katıldı .
Kendisine projemi anlatıyorum .

Çok sevdiğim Fen Dersi öğretmenim .
Emekleri için teşekkür ediyorum . 









GÖRSELLER :  EREN'İN DÜNYASI

6 yorum:

  1. Tebrik ediyorum Erenciğim . Enerji kaynaklarımızın hızla tükendiği günümüzde , sizlerin çözüm arayışları beni çok sevindiriyor . Başarılarının devamını dilerim .

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ederim. Maşallah sana:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir proje, tebrik ediyorum. Aynı azimle çalışmalarına devam et ve öğretmenini tüm dikkatin ile dinlemeyi ihmal etme ki bizler de nice başarı haberlerini almaya devam edelim...
    Bloğun giderek daha ilgi çekici bir hal alıyor. Merak ve ilgiyle izlemeye devam edeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni izlemeye devam edin , teşekkür ederim .

      Sil